6 előny, amit a hidrogénes víz biztosít

Hidrogénes víz készítő készülék koreában készül

A hidrogén egy olyan gáz, amely szinte mindenütt jelen van az életünkben. Ugyanakkor jelentős orvosi erőfeszítések a hidrogénnel dúsított vízzel kapcsolatos előnyök kutatására, csak az utóbbi években került sor.

A hidrogénnek antioxidáns tulajdonságai vannak és ez által gyulladáscsökkentő hatású. A hidrogénnel dúsított ivóvíz fogyasztásával a betegek számos egészségügyi problémát kezelhetnek, beleértve a gyulladásos megbetegedéseket, a 2-es típusú diabéteszt és az inzulinrezisztenciát, a metabolikus szindrómát, az étvágytalanságot és a neurodegeneratív betegségek által okozott krónikus fájdalmat is.

John Biethan, a Thorp Intézet Integrált Orvostudományi Részlegének szakértője és a hidrogénes víz kiváló kutatója szerint a molekuláris hidrogén egy igen erős, egészségmegőrző lehetőséggé vált. Szerepet játszik az úgynevezett “sejtjelzésben”. A molekuláris hidrogén megtámadja a hidroxil-mentes szabadgyököket a szervezetben, amely „a sejtek károsodásáért felelősek.”

Biethan szerint ez azt jelenti, hogy a hidrogén “utasítja a sejteket, hogy mit tegyenek, annak érdekében, hogy a test számára meggyógyítsa önmagát”.

Véleménye szerint az eredmény egy általános javulás a betegségek terén. Biethan sok olyan fogyasztóval beszélt, akik azzal büszkélkedtek, hogy nem voltak betegek vagy nem tapasztaltak allergiás tüneteket, mióta a hidrogénezett vizet fogyasztják.

A hidrogénes víz egészségügyi előnyei:

hidrogénes víz, hidrogénezett vízA hidrogénnel dúsított víz az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a hidrogéngázt orvosi célokra használjuk fel. A fogyasztás egyéb módjai közé tartozik még a molekuláris hidrogént tartalmazó tabletták szájon át történő bevétele. A hidrogéngáz adagolása sóoldatos szemcseppel vagy injekcióval is lehetséges.

Továbbá Biethan megjegyzi, hogy a hidrogén a “legnagyobb mennyiségben jelen lévő molekula az univerzumban”, egyben a legkisebb elem is. Ezek a tulajdonságok teszik lehetővé, hogy azok “bejussanak és kilépjenek a mitokondriumból.” Alapvetően, mivel a hidrogénmolekula a legkisebb létező molekula a világon, magas a biológiai hasznosíthatósága, könnyedén átjut a sejtmembránokon, hogy megcélozza a betegségek gyökerét.

1. Hidrogénes víz antioxidáns és gyulladás gátló hatású

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a hidrogénes víz néhány hétig történő fogyasztása csökkentheti a reaktív oxigén metabolitokat a véráramban. Ezek károsíthatják a sejteket, miközben fenntartják az egészség megőrzéséhez szükséges véroxigén szinteket. Az eredmény az oxidatív stressz és a gyulladások csökkenése, így hatékonyan csökkenti a sejtkárosodást és jobb életminőséget eredményez!

A csökkent oxidatív stressz szintén értékes tényező, amely elősegíti a metabolikus szindróma megelőzését és a neurodegeneratív betegségek hatásainak enyhítését. A hidrogénnel dúsított víz az oxidatív stressz elleni küzdelemben rejlő hatalma révén ígéretes gyógymódot jelent ezekre és más betegségekre is. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt már a rheumás arthritis kezelésére is alkalmazzák, amely az egyik leggyakoribb és az életminőséget jelentősen rontó állapot az erős gyulladásos folyamatok közt.

2. A hidrogénezett víz gyógyíthatja és megelőzheti a metabolikus szindrómát

A metabolikus szindróma, amely magába foglalja az elhízást, a magas koleszterinszintet, a magas vérnyomást és gyakran számos szív- és érrendszeri betegség okozója is, egy gyorsan növekvő probléma, főleg az amerikai, és európai felnőttek körében.

Korai tanulmányok kimutatták, hogy a hidrogénezett vízzel kapcsolatos egészségügyi előnyök közé tartozik a metabolikus szindróma megszüntetése és a negatív metabolikus tünetek visszafordítása, hiszen a hidrogén képes az oxidatív stressz szervezetre gyakorolt hatásainak visszafordítására.

Valójában vizsgálatok is kimutatták, hogy a hidrogénnel dúsított víz fogyasztása csökkenti a “rossz” koleszterint, más néven a szérum-LDL koleszterint, és javítja a HDL funkciót – a “jó” koleszterint. Továbbá ez a hatás számos kardiovaszkuláris probléma kialakulását akadályozhatja meg.

3. A hidrogénes víz lassítja a neuro-degeneratív betegségek kialakulását

A létfontosságú agyszövetekben történő oxidatív stressz elleni küzdelem során a hidrogénes víznek fontos a szerepe. Olyan betegségek ellen hatásos, mint a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór. Mindkét betegség a kognitív funkciók romlását, viselkedési zavarokat eredményez. Az agy hajlamos az oxidatív stresszre, hiszen magas az oxigén felhasználási szintje.

A hidrogénben dús víz olyan hatásokat vált ki az agyban, amelyek ellensúlyozzák az oxidatív stressz okozta károsodást a dopamin-sejtek elpusztítása és a kognitív működést fenntartó fehérjék károsodása ellen. Az Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél napi fogyasztásakor kimutatták, hogy a hidrogénezett víz visszaállítja a neurális proliferációt, ezáltal gátolja a kognitív funkciók hanyatlását.

Különösen ígéretes a H2-ben gazdag víz fogyasztása a kognitív károsodás elleni küzdelemben, még a legutolsó stádiumban is, és enyhíti az agy károsodását.
Szintén azért, mert képes az oxidatív stressz enyhítésére az agyszövetekben.

Ennél fogva egyes kutatók a hidrogénes víz napi fogyasztását ajánlják, mint a demencia és a neurodegeneratív betegségek hosszú távú megelőző kezeléseként, valamint a stroke vagy agyműtét utáni felépülés részeként.

4. A hidrogénezett víz gyógyíthatja vs. megelőzheti az inzulin rezisztenciát és a 2-es típusú cukorbetegséget

A közelmúltban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a hidrogénes vízzel kapcsolatos előnyök közé tartozik a szervezet glükóz szintjére való normalizáló hatás is.

Hatékony antioxidáns tulajdonságokkal kombinálva a hidrogénnel dúsított víz javítja az inzulinkeringést miközben növekszik az inzulinrezisztenciát létrehozó vegyületek szintje is.

A végeredmény az, hogy javul a glükóz anyagcsere, amely mind a 2-es típusú cukorbetegség, mind az inzulinrezisztencia kialakulását megakadályozza és lassítja.

5. A hidrogénes víz javítja a száj egészségi állapotát is

Amint az a fentiekből látható, az oxidatív stressz számos betegségnek okozója. Ezek közül az egyik leggyakoribb a fogszuvasodás. Szerencsére a hidrogénezett víz fogyasztása bizonyítottan, a gyulladáscsökkentő tulajdonságok mellett, a fogak károsodással járó betegségek, például a fogínybetegség kezelésére is alkalmas.

A molekuláris hidrogéneket tartalmazó ivóvíz célba veszi a periodontális betegségek forrását a gyulladás visszaszorítása révén. A hidrogénnel dúsított víz megakadályozza a szájnyálkahártyán a kor előrehaladtával kialakuló oxidatív károsodást, ezáltal ellensúlyozza a fogszuvasodást.

6. A hidrogénnel dúsított víz küzd az izomfáradtság ellen

Egy, a férfi focisták körében készített vizsgálat során kiderült, hogy a sportolók a hidrogénnel dúsított vizet fogyasztva elősegíthetik vérük laktát-szintjének csökkenését és javíthatják az izomfunkciójukat az edzéseik során.

Edzést követően ezek a sportolók alacsonyabb izomfáradtságot tapasztaltak és gyorsabban regenerálódtak. Mivel ezzel a testmozgás okozta dehidratáció is megelőzhető, a hidrogénes víz fogyasztása nagyon ígéretes a sportolók teljesítménye, és egészsége számára. Biethan szerint “egyre több sportoló használja”, hogy javítsák az atlétikai teljesítményüket és gyorsítsák a regenerálódásukat.

Hogyan élvezheted te is hidrogénes víz áldásos hatását?

A hidrogénes vízet otthon mindenki képes előállítani magának, ha befektet maga, és családja egészségébe. Hidrogénes vizet a Lourdes hidrogénes víz készítő készülékkel korlátlan mennyiségben lehet otthon előállítani.

 

Lourdes hidrogénes víz készítő készülék otthoni használatra
Lourdes hidrogénes víz készítő készülék

Napi 1,5 liter hidrogénes víz fogyasztásával egy sor előnyhöz juttatod a szervezeted!
A Lourdes hidrogénes víz készítő készüléket itt tudod megrendelni.

A készülék Gyógyászati segédeszközként is engedélyezve lett, így akár Egészség Pénztárra is elszámolhatod! Fektess egészségedbe, tartsd távol az orvost, és élj boldog és hosszú életet!